Werkdagen <15.00 besteld, dezelfde dag nog verzonden

  Professioneel en persoonlijk advies

Al meer dan 40 jaar dé specialist 

In verband met het paasweekend zullen bestellingen die vanaf vrijdag 30 maart na 15.00 uur geplaatst worden, dinsdag 3 april verstuurd worden.

Total Stations

Total Stations worden gebruikt voor het in lijn brengen van punten op bouwterreinen en andere projecten. Als importeur van Spectra Precision en Trimble kunnen wij naast alle bouwlasers verschillende Total Stations van deze Amerikaanse topfabrikant leveren. Wil je optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden van een Total Station, combineer deze dan met een datacollector, dan ben je direct compleet.

Producten per pagina
Sorteer op:
Favoriet
Vergelijken
Favoriet
Vergelijken
Favoriet
Vergelijken
Favoriet
Vergelijken
Favoriet
Vergelijken

Een Total Station wordt ook wel een professionele tachymeter genoemd. Een Total Station of totaalstation is de ideale combinatie van een theodoliet en een afstandsmeter.

 

Tachymeter als opvolger van een theodoliet

In de bouw maakt men steeds meer gebruik van een Total Station. En terecht ook, want een tachymeter kan zoveel meer dan een theodoliet. Waar je met een theodoliet uitsluitend hoeken kunt meten, kun je met een Totaal Station bovendien de afstanden bepalen. Een totaalstation is dan ook de ideale opvolger van een theodoliet, die alleen nog voor specifieke toepassingen als het meten van de verticaliteit en het in lijn brengen van punten op bouwterreinen wordt gebruikt.

 

Total Station van Trimble of Spectra Precision

Als importeur van Spectra Precision voor Nederland, België en Luxemburg, kunnen wij alle hier genoemde modellen snel uit voorraad leveren. Bovendien hebben wij diverse tachymeters van Trimble in ons assortiment. Waar Spectra Precision met name bekend is van hun topkwaliteit bouwlasers, is Trimble het moederbedrijf van deze Amerikaanse fabrikant. De Total Stations van Spectra Precisions kun je direct herkennen aan hun blauwe kleur. De totaalstations van Trimble zijn juist uitgevoerd met een donkergele behuizing.

 

Automatisch uitzetten met een Robotic Total Station

Een vrij nieuwe innovatie op het gebied van tachymeters is een Robotic Total Station. Wereldwijd was Trimble de eerste die met een zogenoemde uitzetrobot op de markt kwam. Een Robotic Total Station is speciaal ontwikkeld voor maatvoerders en aannemers die het professioneel gebruik van een tachymeter geheel in eigen beheer willen hebben. Een volautomatische uitzetrobot kan in iedere fase van een bouwproject worden ingezet.

 

Uitzetrobot Robotic Total Station bespaart tijd en geld

Met behulp van de inzet van een Robotic Total Station van Trimble of Spectra Precision kun je vele malen sneller en eenvoudiger werken. Je stelt de uitzetrobot eenvoudig op, waarna het uitzetten door slechts één persoon kan worden gedaan. Met een Robotic Total Station werk je tot maar liefst 80 procent effectiever.

 

Veldboek is onmisbaar bij een tachymeter

Als je optimaal gebruik wilt maken van de vele mogelijkheden die een totaalstation biedt, dan is een datacollector of een veldboek zeker aan te bevelen. Op deze handige zakcomputers kun je alle belangrijke informatie die door een Total Station wordt aangeleverd, snel en probleemloos verwerken. Dankzij hun krachtige processor en grote display heb je altijd je bouwtekening op zakformaat  bij de hand.

 

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600